Please enlarge your browser window

Your web browser is not supported, please update to a newer version or other web browser.

SumGent
'Hof ter Dampoort',
Dendermondsesteenweg 50,
B-9000 Ghent


t: +32 9 225 54 88

SumBrussels
90, boulevard de Waterloo
B-1000 Brussels

t: +32 2 512 70 11
f: +32 2 512 31 90

 < >

Marjolijn Claeys wint afstudeerprijs VRP20/11/2012

 

 
NL

Marjolijn Claeys (projectleider Ruimtelijke Planning, SumResearch) is winnaar van de jaarlijkse afstudeerprijs van de Vlaamse Vereniging voor Ruimte en Planning (VRP)! Zij won deze prijs met haar eindwerk: ‘Een meer strategisch en realisatiegericht RUP? Zoektocht naar de betekenis en toepassing van het RUP in stedelijk Vlaanderen' .

 

De Afstudeerprijs 2012 werd op 15 november uitgereikt op de door de VRP georganiseerde Werelddag van de Stedenbouw en wil inspirerende en innovatieve eindwerken op het vlak van ruimtelijke planning of stedenbouw in de kijker zetten.

 

De afgelopen drie jaar combineerde Marjolijn de werkvloer met de opleiding Stedenbouw en Ruimtelijke Planning aan de UGent. Haar eindwerk is een sluitstuk van deze opleiding, maar is ook duidelijk mee vormgegeven door de ervaringen op de werkvloer. De centrale vraag van het eindwerk is of een maar strategisch RUP een bijdrage kan leveren aan een meer strategische planning? De jury waardeert de rake analyse en interessante denkpiste als aanzet tot debat over het plannings- en bestemmingsinstrumentarium.

 

Voor een verslag van de uitreiking, klik hier.

 www.sum.be
 
© Sum • disclaimerWebsite by 9000 Studios