Please enlarge your browser window

Your web browser is not supported, please update to a newer version or other web browser.

SumGent
'Hof ter Dampoort',
Dendermondsesteenweg 50,
B-9000 Ghent


t: +32 9 225 54 88

SumBrussels
90, boulevard de Waterloo
B-1000 Brussels

t: +32 2 512 70 11
f: +32 2 512 31 90

 <  >
3039-2

Bio-Accelerator II, Technologiepark Zwijnaarde, Gent

Onwterp en realisatie van de tweede fase van een dienstencentrum van laboratoria en kantoren voor biotechnologisch onderzoek 

test 
 
NL

Het gebouwencomplex Bio-Accelerator kadert binnen het masterplan voor het technologiepark Zwijnaarde, nabij Gent. Het masterplan streeft naar een grotere verdichting afgewisseld met groenstroken. De Bio-Accelerator omvat 20.000 m² aan kantoren en laboratoria voor biotechnologisch onderzoek.


De tweede fase (8000 m²) volgt op een reeds eerder uitgevoerde eerste fase (12000 m²) en sluit hier architecturaal op aan.

 

Ook dit gebouw rust op een halfondergrondse parking, kent 5 bouwlagen met kantoorruimtes en biotechnologische laboratoria, een technische verdiep en bovenop het gebouw een serre voor onderzoek naar rijstplanten voor de hoofdgebruiker van het gebouw "Cropdesign".

Ten opzichte van de gebalde massa van de eerste fase, toont deze fase zich veeleer als een expressieve compositie van enkele duidelijke gebouwonderdelen: Het labo- en kantoorgedeelte met een uitgesproken zwarte Noordgevel naar de autostrade, een Zuidgevel waar het strekmetaal in horizontale banden als zonnewering wordt ingezet, het technische verdiep dat hierboven als horizontale balk half overheen de onderbouw uitkraagt, en een verticaal eindvolume waarin alle technische verbindingen (transport van fluida, nutsvoorzieningen, aan - en afvoer van grond) voor de serre zijn ondergebracht. Alle gebouwonderdelen worden als horizontale onderdelen boven elkaar gestapeld en ahw ingeplugd op deze verticale logistieke toren.

 

Op het gelijkvloers maakt een laag gelijkvloers volume met kantine en vergaderzalen de connectie met de straat en de trap die naar de inkompartij leidt. Vanuit de gemeenschappelijke ruimtes in dit volume heeft men zicht over een buitenaanlegzone die zich in helling voor de zuidgevel uitstrekt.

 

3039-2

 > more close
 
opdrachtgever

NV Bioversneller

ontwerp

SumProject

in samenwerking met

Ingenium nv (technieken)







www.sum.be
 
© Sum • disclaimerWebsite by 9000 Studios