Please enlarge your browser window

Your web browser is not supported, please update to a newer version or other web browser.

SumGent
'Hof ter Dampoort',
Dendermondsesteenweg 50,
B-9000 Ghent


t: +32 9 225 54 88

SumBrussels
90, boulevard de Waterloo
B-1000 Brussels

t: +32 2 512 70 11
f: +32 2 512 31 90

 <  >
3128

BKP Jachthaven, Nieuwpoort

Beeldkwaliteitsplan voor de integrale ontwikkeling en uitbreiding van de jachthaven van Nieuwpoort 

Overzichtsbeeld
test 
 
NL

Beeldkwaliteitsplan Jachthaven Nieuwpoort:


De huidige jachthaven van Nieuwpoort breidt uit. De ambitie ligt hoog, want Nieuwpoort wil zijn rol als één van de grootste Europese jachthavens versterken.

Om dit project vorm te geven en de kwaliteit ervan te garanderen maakt SumProject momenteel een beeldkwaliteitsplan op voor de site ‘Rechterhavenoever', in samenwerking met Urhahn, ARJM en Marina Yachting Consultancy.

De site van de jachthaven is gelegen ten noorden van het historische centrum van Nieuwpoort en zal, door zijn strategische ligging, een belangrijke verbindingsrol spelen in de toekomstige stedelijke en landschappelijke ontwikkeling van Nieuwpoort.

Het programma voor Rechterhavenoever voorziet een nieuw dok geschikt voor 600 zeilboten, een botenparking op het droge van 100.000 m² en een uitgebreide omgevingsaanleg bestaande uit publieke ruimtes, kades, wegenis en groen. Het gemengd vastgoedprogramma bestaat uit bijna 100.000 m² aan wonen en ongeveer 50.000 m² aan KMO, kantoor, zeilclubs, handel en horeca. 


Aan de hand van ontwerpend onderzoek werd de haalbaarheid van enkele ontwikkelings-scenario's afgetoetst. Alle functies uit het programma worden opgespannen langs een ‘groene ruggengraat' die het Marktplein van Nieuwpoort-Stad verbindt met het natuurreservaat ten noorden van Rechterhavenoever. Hierbij werd een evenwicht gevonden tussen een actieve en efficiënte jachthaven enerzijds en een kwalitatieve woon- en werkomgeving anderzijds. Conflicten tussen nautische functies en verblijfsfuncties werden tot een minimum herleid (via bv. een gecentraliseerde werkhaven) en tegelijk werd meervoudig gebruik van ruimtes net zoveel mogelijk opgezocht (via bv. een gedeelde auto- en botenparking).

 > more close
 
opdrachtgever

Stad Nieuwpoort
Provincie West-Vlaanderen
MDK (Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust)

in samenwerking met

URHAHN

ARJM

MYC

oppervlakte

665.000 m²

 


www.sum.be
 
© Sum • disclaimerWebsite by 9000 Studios