Please enlarge your browser window

Your web browser is not supported, please update to a newer version or other web browser.

SumGent
'Hof ter Dampoort',
Dendermondsesteenweg 50,
B-9000 Ghent


t: +32 9 225 54 88

SumBrussels
90, boulevard de Waterloo
B-1000 Brussels

t: +32 2 512 70 11
f: +32 2 512 31 90

 <  >
3129

Haalbaarheidsonderzoek - Drievuldigheidskerk, Brussels

Gedeeltelijke herbestemming van de kerk 

Onderzoek van scenarios op werkmaquette
test 
 
NL FR

SumResearch en Barbara Van der Wee Architects zijn gevraagd door de gemeentes Sint-Gillis en Elsene om een haalbaarheidsstudie uit te voeren voor een gedeeltelijke herbestemming van de Drievuldigheidskerk. De studie is in nauw overleg gehouden met de stuurgroep en met een breder publiek via participatieve presentaties.

 

Het doel van deze studie is om de toekomst van deze kerk op lange termijn te bepalen. De studie kadert dan ook in een breder maatschappelijk debat rond de toekomst van de vele kerken in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

 

Een bouw-chronologisch onderzoek, een analyse van het programma en een waardestelling van het erfgoed vormen samen de basis van de eerste fase van het onderzoek. Via de research-by-design methode worden verschillende ruimtelijke interventies en programmamogelijkheden voorgesteld en getest, om zo de grenzen van het gebouw te testen.

 

De tweede fase van de studie verdiept zich in de financiële haalbaarheid van de scenario's om zo tot een realistisch voorstel te komen die de gemeenten en betrokken actoren toestaat een verstandige keuze te maken.

 

 > more close
 


www.sum.be
 
© Sum • disclaimerWebsite by 9000 Studios