Please enlarge your browser window

Your web browser is not supported, please update to a newer version or other web browser.

SumGent
'Hof ter Dampoort',
Dendermondsesteenweg 50,
B-9000 Ghent


t: +32 9 225 54 88

SumBrussels
90, boulevard de Waterloo
B-1000 Brussels

t: +32 2 512 70 11
f: +32 2 512 31 90

 <  >
6109

Masterplan Nova Rode, Sint-Genesius-Rode

Voormalige papierfabriek groeit uit tot groene woonwijk aan het water 

test 
 
NL

De gemeente Sint-Genesius-Rode wenste op korte termijn het juridische en stedenbouwkundige kader aan te reiken om op de oude site van de voormalige papierfabriek Nova Rode een strategisch project met een gedifferentieerd woonprogramma binnen een groen en open kader tot stand laten komen.

 

Deze grote site van meer dan 14 ha pal in het dorpscentrum bleef gedurende verschillende decennia een vacante plek. Een groot deel van de site bestond uit industriegebied, maar nieuwe bedrijvigheid diende zich niet aan en is bovendien niet gewenst op zulke centrale locatie.

 

De papierfabriek, die voor haar productieproces aangewezen was op water, was gelegen in de vallei van de Molenbeek. De unieke site biedt door haar ligging in het centrum van Sint-Genesius-Rode een krachtige opportuniteit om een evenwichtig woonproject te realiseren, gekoppeld aan een groot publiek park en een vijver. Ze heeft het potentieel om te transformeren van een verlaten leegte in het centrum tot een ontmoetingszone die een verbinding legt tussen de omliggende woonwijken.

 

In opdracht van de gemeente Sint-Genesius-Rode heeft SumResearch het BPA voor deze site opgemaakt. In opdracht van de eigenaars - en met goedkeuring van het gemeentebestuur - maakte SumResearch vervolgens en haalbaarheidsstudie van het BPA. Momenteel ontwerpt SumProject in opdracht van eigenaars en ontwikkelaars zowel de architectuur als de publieke ruimte voor deze site.

 

6109

 > more close
 
opdrachtgever

Immpact Ontwikkeling NV

ontwerp

SumProject

onderzoeksteam

SumResearch

in samenwerking met

Thomas & partners (stabiliteit / engineering)
Grontmij Vlaanderen (infrastructuur en landschap)

datum

BPA                   2005 - 2008

masterplan     2008 - 2009

park ontwerp  2009 -

bouwontwerp 2010 -www.sum.be
 
© Sum • disclaimerWebsite by 9000 Studios