Please enlarge your browser window

Your web browser is not supported, please update to a newer version or other web browser.

SumGent
'Hof ter Dampoort',
Dendermondsesteenweg 50,
B-9000 Ghent


t: +32 9 225 54 88

SumBrussels
90, boulevard de Waterloo
B-1000 Brussels

t: +32 2 512 70 11
f: +32 2 512 31 90

 <  >
6163

Masterplan recreatiecluster Moerelei, Wilrijk

Opmaken van een masterplan voor de recreatiecluster en opwaardering van de kinderboerderij 

test 
 
NL FR

Sum werd verkozen als eerste laureaat in de wedstrijd voor het opmaken van een toekomstvisie voor de recreatiecluster ‘Moerelei' in Wilrijk. 


Het project ontvouwt zich op de site rond de bestaande kinderboerderij, wieler- en schaatsbaan, skipiste en voetbalterreinen. In het voorstel wordt enerzijds meer eenheid gebracht in de op dit moment gefragmenteerde recreatiesite, terwijl anderzijds ook aansluiting wordt gezocht met de omliggende groene zones. De kinderboerderij wordt geherwaardeerd en uitgebreid met een eetboerderij die de aantrekkingskracht van de recreatiepool kan verhogen.

 

Het voorstel van de wedstrijdfase wordt momenteel getoetst aan de noden van de verschillende actoren van het projectgebied. Sum stelt een participatief traject voor waarbij elke betrokken partij zijn plaats krijgt en elke thematiek aan bod komt via overlegmomenten, workshops, infomomenten,... Als ontwerper onderzoekt Sum de verschillende discussies om zowel de vragen van de stad te beantwoorden als die van de gebruikers. Het finale masterplan zal tot stand komen via deze werkwijze van ontwerpend onderzoek.

 

6163

 > more close
 
opdrachtgever

Stad Antwerpen

ontwerp

SumResearch,TML (mobiliteit) en Dirk Vandekerckhove (landschap)

datum

2012  -

publicaties

www.recreatiemoerelei.comwww.sum.be
 
© Sum • disclaimerWebsite by 9000 Studios