Please enlarge your browser window

Your web browser is not supported, please update to a newer version or other web browser.

SumGent
'Hof ter Dampoort',
Dendermondsesteenweg 50,
B-9000 Ghent


t: +32 9 225 54 88

SumBrussels
90, boulevard de Waterloo
B-1000 Brussels

t: +32 2 512 70 11
f: +32 2 512 31 90

 <  >
3124

Onthaalsquare Evere, Evere

heraanleg van de Onthaalsquare 

test 
 
NL

De opdracht behelst enerzijds het ontwikkelen van een project voor de heraanleg van de Onthaalsquare. Anderzijds staat ARJM in voor het architectuurproject bestaande uit de bouw 60 woningen, handelszaken, een uitbreiding van de school Clair-Vivre en een ondergrondse parking.

 
De Onthaalsquare en zijn omgeving vormt vandaag een gefragmenteerde ruimte die gedomineerd wordt door de auto en weinig ruimte laat aan andere gebruikers. De huidige rijweg op het plein snijdt de square middendoor. De groene ruimte langs de Haachtsesteenweg geeft wat zuurstof en groen aan de wijk, maar er wordt weinig gebruik van gemaakt ondanks de ligging in een dicht bevolkte wijk. Door het dichte bladerdak van de kort bijeen geplante bomen heeft de plek nu een somber uitzicht. 


Het project voorziet de opwaardering van deze ruimtes en wenst een beter evenwicht te realiseren tussen de verschillende gebruiken van de publieke ruimte. Er wordt een doorlopend plein gecreëerd met beperkt autoverkeer waar ruimte is voor terrassen, talrijke zitbanken in de zon of schaduw en voor de wekelijkse markt. De school is toegankelijk via een kiss & ride zone, tussen rijweg en school ontstaat een ruim voorplein met fontein dat de twee delen van de school, het bestaande en het nieuwe deel, met mekaar verbindt. De groene ruimte wordt omgevormd tot een luchtige speel- en ontspanningsruimte voor de wijk met ligweide, zitbanken en speeltoestellen. Een lichte talud biedt beschutting tegen de verkeersdrukte van de Haachtsesteenweg. De bestaande bomen in het parkje worden uitgedund en gesnoeid Nieuwe bomen met luchtige kruin zullen worden aangeplant verspreid over de hele square tot een eenheid en een nieuw evenwicht voor de plek gevonden wordt.

 

 

 > more close
 
opdrachtgever

Gemeente Evere

in samenwerking met

ARJM

ARA

oppervlakte

10.000m²

Onthaalsquare Evere Onthaalsquare Evere






www.sum.be
 
© Sum • disclaimerWebsite by 9000 Studios