Please enlarge your browser window

Your web browser is not supported, please update to a newer version or other web browser.

SumGent
'Hof ter Dampoort',
Dendermondsesteenweg 50,
B-9000 Ghent


t: +32 9 225 54 88

SumBrussels
90, boulevard de Waterloo
B-1000 Brussels

t: +32 2 512 70 11
f: +32 2 512 31 90

 <  >
6218

Vergrijzing op het platteland

Vergrijzing in het groen:analyse en ruimtelijke perspectieven  

test 
NL

In samenwerking met de onderzoeksgroep Housing and Urban Studies (HaUS) van de KULeuven voert SumResearch onderzoek uit naar vergrijzing op het platteland. Het onderzoek kadert in het Vlaams geïntegreerd plattelandsbeleid van de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) dat gevoerd wordt onder de noemer 'Onderzoeksagenda Platteland'.

 

De vergrijzing zal de komende jaren ontegensprekelijk toenemen, en vooral de suburbane en landelijke regio's zullen hier de gevolgen van ondervinden. Door de jaren heen zijn dan ook enkele mismatches ontstaan waar dit onderzoek de focus op legt

 

- Ruimtelijke mismatch op de woningmarkt

- Mismatch in de afstemming tussen de zorgvraag en het zorgaanbod

 

Binnen dit onderzoek focussen we ons enerzijs op de senioren. Over hoeveel senioren gaat het? Hoe zal dit in de toekomst evolueren? Hoe ervaren ze hun woonsituatie? En hoe zien zij hun toekomst? Anderzijds richten we ons op het beleid en de zorgorganisaties. Hoe bereiden zij zich voor op de komende vergrijzingsgolf? Daarnaast gaan we ook dieper in de manier waarop het woonbeleid en de ruimtelijke ordening kunnen inspelen op de noden van vergrijzing op het platteland. 

 

 > more close
 


www.sum.be
 
© Sum • disclaimerWebsite by 9000 Studios