Please enlarge your browser window

Your web browser is not supported, please update to a newer version or other web browser.

SumGent
'Hof ter Dampoort',
Dendermondsesteenweg 50,
B-9000 Ghent


t: +32 9 225 54 88

SumBrussels
90, boulevard de Waterloo
B-1000 Brussels

t: +32 2 512 70 11
f: +32 2 512 31 90

 <  >
93258

Voormalige Sionsite, Lier

Voormalige legerkazerne groeit uit tot nieuwe, gemengde woonwijk  

test 
NL

De Sionsite is gelegen in de noordoostelijke stadsrand van Lier, tussen het landschap van de Grote Nete en de stedelijke kern. De stad lanceerde een wedstrijd voor een DBFM-procedure (Design, Build, Finance, Maintain) om de vroegere militaire kazerne te ontwikkelen tot een nieuw woongebied met zo'n 120 gevarieerde woningen.

 

Het ontwerpvoorstel van Sum voorziet grondgebonden patiowoningen en appartementen, die met elkaar worden verweven en aldus een vernieuwend silhouet creëren. De volumes zijn zo ingeplant dat er diverse perspectieven ontstaan tussen stedelijke bebouwing en landschap. De bestaande kunstacademie krijgt een nieuwe uitbreiding. Deze is zo opgevat dat de woningen en de academie een coherent geheel vormen.

 

Het Sum-voorstel besteedt bijzondere aandacht aan de publieke ruimte. De site is namelijk een cruciale plek in de toekomstige wandeling tussen stad en landschap. Het landschap langs het water wordt versterkt en verbreed door een nieuwe waterpartij, een historische verwijzing naar de ooit aanwezige verdedigingsgracht en als versterking van de connectie tussen wonen en water.

 

93258

 > more close
 
opdrachtgever

groep Van Roey (aannemer)

ontwerp

SumProject

in samenwerking met

Dirk Vandekerkhove (landschap)

datum

wedstrijd 2010www.sum.be
 
© Sum • disclaimerWebsite by 9000 Studios